Dubbel getankt.

7 april 2026 - Dietenhofen, Duitsland

De dag die je wist dat zou komen. Op en neer heen en weer. Ja, ik fiets met ondersteuning. Maar, zonder stevig te trappen kwam ik vandaag niet ver. Denk aan Zuid-Limburg, een kilometer of 80 aan een stuk. Met een 20% als "ausschmeiser".

De steilste tot op heden.

De route langs de Tauber heet Romantische  StraBe. Tuureluurlijk, de zon schijnt, maar met vlagen is het anstrengend. Het noodzaakt tot schakelen. Veel schakelen.

At the Gates

De bedoeling is dat ik bij Rothenburg ob der Tauber afdraai. Na een tip van 'een zekere Dennis' peddel ik naar het centrum. De altstad is mooi en heeft zijn historie. Zekers. Maar ligt boven op een bult. Het omhoog stoempen gaat met vlagen onder het gemompel van 'verdamnt'.

Na een kort bezoek zet ik koers richting Nürnberg. Ik vertrouw op mijn OsmanAd. Even geen rivieroever volgen maar lekker 'dwalen'. De route gaat via asfalt, grindwegen en een paar zeer avontuurlijke bospaden. En het is zwoegen. Godmiljaar.

Ik kan wel lullen. Als de bergen niet naar Marcel komt dan......... vult u maar in. Right. Het was gewoon ouderwets aanpoten. Dat mag ook wel, zo'n eerste werkdag na Ostern.

Laden bij de brandweer.

Ondanks alles mooi opgeschoten. 93 km op de teller. Tussendoor de Bikkel getankt bij een kazerne (dank brandweermannen!) á 0 € de liter (flauw) en net voor het einde van de rit mezelf op een große Weizen getrakteerd op een terras met super gastvrije mensen. Harde werkers, hart op de tong.

Toen die pint nog geen 3 euro bleek te kosten heeft Tinnie dubbel getankt. Moe nu.

Morgen door naar Nurnberg. Geschiedenis snuiven. Aan alle PSV fans, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap.

1. Maart Vestjens:
    7 april 2026
    Het is een zeer afwisselende route die je fietst. En morgen Neurenberg. Zoveel herinnert daar nog aan Wereldoorlog 2. Je gaat het vanzelf merken en zien. En dan verder richtig Hongarije (waar ergens?)
    Alle succes met het fietsen en ondertussen je gedachten laten gaan
  2. Dennis:
    8 april 2026
    Dubrovnik is ook mooi 😜. Goot bezig 💪🍺.
  3. TimS oet K-O:
    8 april 2026
    De bikkel op de Bikkel is in topvorm. Genieten geblazen.
  4. Bas Meussen:
    8 april 2026
    Marcel, mooi om je tocht te volgen en die dubbele Weizen voor de prijs van 1 hier in Nederland, die heb je DUBBEL en dik verdiend.
    Veel plezier vandaag in de tocht naar het mooie Neurenberg. Met wederom een mooie Alt Stadt.
  5. ALDJE:
    Mooi!!