Nur eine unterhose.

8 april 2026 - Nürnberg, Duitsland

Saal 600 in het paleis van justitie in Nürnberg. Doel één van mijn reis bereikt. Indrukwekkend. Geschiedenis, leren van het verleden. De multimedia presentatie met expositie. Mijn hoofd tolt er van. Wetende wat internationaal gaande is, de afbraak van de rechtstaat.

Saal 600

Het gemak waarmee fundamentele mensenrechten worden weggewuifd. Sick. Doe er niet aan mee mensen. Herinnert u zich een zekere Pepijn van Houwelingen nog, van FvD, die met tribunalen schermde in coronatijd? Het jochie moet zich nu nog schamen voor zijn vuilspuierij.

Tuurlijk, je hoeft je niet druk te maken. Relax Tinman. "Das haben wir nicht gewusst."

Nürnberg tribunaal

Voor die het niet (meer) weet. November 1945 startte hier het proces tegen een aantal kopstukken van het naziregime. In totaal stonden 24 'zwijnen' terecht. 12 van hen kregen te horen dat ze de doodstraf zouden krijgen. Bezoek Saal 600 als je in de buurt bent.

Ik slaap (hoe toepasselijk) in de Knorrstraße vanavond. Prima gasthaus, heerlijk eten, gastvrij ontvangst en de Bikkel staat veilig achter slot en grendel. En gelukkig geen Pepijn, Donald, Benjamin of Vladimir gezien. Om er maar een paar te noemen.

1000073968

De route van vandaag? Kort en vooral bergafwaarts. Via waldwegen, fietspaden en autoluwe wegen. Heerlijk. Frisjes in het begin, maar de vlam ging in de pijp zodat ik tijd had voor de prachtige Altstad.

Prachtige vakwerkhuizen

Nog even terug naar de Saal. En om luchtig te eindigen. Saal klinkt als zaal. Zaal betekent in het 'Kelps-Olers' zadel. Met het zadel gaat het goed, met de bips ook. Welke fietsbroek ik draag? Geen. Serieus? Yep. Nur eine unterhose.

Voor mijn meisje.

1. Ria Kneepkens:
    8 april 2026
    Mooi geschreven en o zo waar
    ✌️
  2. Dennis:
    9 april 2026
    ...det zuut toch auch neet oet, allein met een ongerboks oppe fiets.....zuls wal veul bekieks hubbe.... 😉.
  3. TimS oet K-O:
    Ein laeve langk lere...
  4. ALDJE:
    Mooi!!
  5. Huub en Mirjam:
    9 april 2026
    Buurman gae zeetj good bezig.. petje aaf vör ut door stoempe💪
  6. Ans:
    9 april 2026
    Weer mooie plaatjes en verhaaltjes 🌞👍🚲