Pull the plug
14 juni 2026 - Ospeldijk, Nederland
Death to All eert de veel te vroeg overleden zanger gitarist Chuck Schuldiner. Dat doet de band super goed. Ook op het South of Heaven Festival. Het is de derde keer dat ik ze zie. De band speelt een aaneenschakeling van klassiekers.
Ik heb 's morgens besloten na Death to All de Bikkel voor de laatste keer aan te zwengelen en koers te zetten naar huis. Het voelt goed. Het is mooi geweest. Sowieso staat het windje precies in de juiste richting. Dan is een ritje Maastricht - Ospeldijk (65 km) redelijk easy-peasy.
De Bikkel heb ik backstage mogen parkeren. Als ik 'opzadel' staat de tourbus van Death to All naast andere tourbussen op de achtergrond. Het levert een mooi plaatje op.
Het eerste deel vlam ik langs de Zuid Willemsvaart. Als ik die blijf volgen kom ik in Lozen uit. Aangezien dat 'om' is draai ik af richting Maaseik, Stramproy en zo via de 'buitenneijen' naar D'n Diêk. In Tungelroy leg ik even aan bij MFA Kimpeveld. In café De Hoeskamer hebben ze Val Dieu. Heerlijk, ik pits er twee, want op één been kun je niet staan, toch?
Daarna begin ik echt aan de laatste kilometers. Ik moet denken aan het laatste nummer dat Death to All speelde, Pull the Plug (vrij vertaald: trek de stekker uit).
'Why don't you', gromt de zanger, waarna 'Pull the Plug' volgt. Dat ga ik de komende week nog doen.
Afgelopen week ben ik onder meer gastvrij ontvangen bij de Bikkel fabriek in Nederweert. Een mooi en gastvrij moment. Inmiddels is de eerste fietsloze week een feit.
Komende week doe ik nog kalm aan waarna ik het dagelijkse ritme weer oppak. Daarmee komt er ook een einde aan deze blogreeks. Ik dank jullie voor alle fijne reacties. Het was leuk om jullie bijna dagelijks even te laten meereizen.
Ik kom komende week nog één keer bij jullie terug met wat feiten op een rij. Voor nu zegt Tinman: Pull the Plug!

groetjes Jan en Marian
Nu idd ff bijkomen en uitrusten en dan weer de dagelijkse gang van zaken oppakken.
Zal wel ff wennen zijn.
Ik ben benieuwd naar je nieuwe avontuur. Dank voor de mooie verhalen...ik heb genoten!
Hartelijke dank
Ik mis je dagelijkse verhaaltjes nu al😉