Kan het toepasselijker

7 juni 2026 - Bunde, Nederland

Monschau is zo'n typisch Eifelstadje in een dal dat wel geschilderd kan zijn. Pittoresk aan een kabbelende rivier. Anton Pieckachtig. De laatste keer was ik er met broer Ed. Tijdens corona, stiefelend over de Eifelsteig. Nederland zat op dat moment nog op slot. Terwijl wij in Monschau op het terras genoten van een weizen en een strammer max. Een beetje onwerkelijk toen.

Dat gevoel overheerste zaterdag ook.

10000811351000081134

Wie Monschau kent weet dat je voor vertrek even stevig de bult op moet. Ik trap de laatste serieuze klim met gemak weg. Op de Vennbahn is het ook nog eventjes vals plat. Daarna is het gestaag dalen richting Aken.

1000081137

De stad is fietsvriendelijk ingericht. In het centrum is het opletten dat je geen dagjesmensen over de tenen fiets. Wat een drukte. Reden om door te vlammen ('dag mensjes') en in Lemiers de grensovergang met Nederland over te steken. Opnieuw een beetje een onwerkelijk gevoel.

1000081140

Na een fotomomentje bij een wel heel bijzondere grenspaal peddel ik door naar Gulpen. Daar verwen ik mezelf met de Nederlandse variant van de strammer max. Het zonnetje schijnt volop op het terras van 'The Black Rider'. Met een goede bodem zet ik koers naar Maastricht. Heerlijk door het Heuvelland.

1000081142

Ligra Henry (lees eerdere blog) heeft zich gemeld. Er is een kaartje over voor South of Heaven. In plaats van alleen zondag kan ik zaterdagmiddag al staan 'metallen'. Cool.

In het centrum van Maastricht is het nog drukker dan Aken. Ook hier is het gauw doorrijden Tinnie. Mijn tassen los ik in Bunde bij een erg fijn Vrienden op de Fiets adres. Vervolgens terug naar de Sjengenstad voor een paar uurtjes stevige muziek met een paar flinke pinten. Poeh, dat is het lijf niet meer gewend. Ik zie Dismember, Anthrax, Sepultura én een hoop bekenden. Afsluiter Megadeth laat ik schieten. Het köpke voelt dizzy. Time to leave.  Het is mooi geweest.

1000081185 1000081182

Welke dag was het zaterdag eigenlijk? 06-06-2026. Six,six, six. Verhip: The Number of the Beast. Als gepaste afsluiter trakteert 'dae van hierbove' me op een flinke bui fietsend richting Bunde. Kan het toepasselijker?

1. Peter-Mathijs Linsen:
    Welkome home Tinman
  2. José Tinnemans:
    7 juni 2026
    Moeder José is trots op beide zoons, dat ter afsluiting over de bijna thuiskomst.
  3. Ans:
    7 juni 2026
    Welkom thuis Marcel Wat een supere fiets tocht heb je achter de kiezen (benen ) Met mooie foto’s en een rijkelijke ervaring weer Top gedaan 🚲💪👍🍺🍺🍺🍀🙏🏼
  4. Cornelie:
    7 juni 2026
    Moeder Jose mag zeker trots zijn op beide zoons maar in dit geval heeft mijn Bikkel Marcel deze topprestatie geleverd en dat mag zeker gezegd worden. Chapeau Marcel een dikke zoen voor jou😘❤️
  5. TimS oet K-O:
    7 juni 2026
    Welkom thoes in Limbabwe. Sjapo veur dich Marcel. Bön ouch greutsj op dich, oze aod-sjtudent aan de Kelpen-Olerse Volksuniversiteit, oetvinjer vanne Kujelmobiek. Veur eeuwig BIKKEL!
  6. Sylvia Pubben - Smolenaars:
    7 juni 2026
    Met plezier heb ik je fietstochten en belevenissen gevolgd. Terwijl ik dit schrijf heb je nog 1 nachtje te gaan. Morgen op de fiets richting het Noorden en en dan weer thuis in Ospeldijk....welkom in Limburg!!
  7. Mars en Yvonne:
    8 juni 2026
    Welkom truk op Limburgse bodem
  8. Huub en Mirjam:
    8 juni 2026
    Een top prestatie en vör vandaag welkom truk oppe Diêk👏👏👏
  9. Richard Vaessen Tweewielers:
    9 juni 2026
    Welkom thuis! We hebben genoten van je verhalen, mooi om te lezen dat de 2 Bikkels zo'n goed koppel waren.
  10. Riny:
    9 juni 2026
    Mooi om iedere keer te lezen is genieten
  11. Ton van Hoek:
    12 juni 2026
    Gefeliciteerd Marcel met deze groot europese fietsprestatie. Eindelijk Back Home...