Terugbetaaltijd
3 juni 2026 - Remerschen, Luxemburg
Zo richting einde van een reis start het 'onvermijdelijke' terugblikken. U herkent dat vast. In mijn geval wordt dat versterkt door de natuurlijke elementen van vandaag. Die zijn gunstig. Daardoor staan aan het einde van de dag 100 kilometer op de teller. Easy peasy. Alleen in Metz was het eventjes zoeken naar de route vanwege een omleiding i.v.m. werkzaamheden.
Aan het eind een drielandenpunt bezocht (Frankrijk-Luxemburg-Duitsland), het ministadje van het Schengenverdrag en daarmee (opnieuw) een geweldige fietsdag beleeft. Ankerplaats, Remerschen, Luxemburg
Terug naar het begin, in Pont à Mousson. De smeer- en kettingspanbeurt verricht ik grotendeels zelf. Monteur Maurice, hangt de Bikkel in de bok, kijkt toe en geeft gereedschap aan. Ik doe het 'stelwerk'. Na een testrit over de parkeerplaats nog een keer bijstellen en daarna opzadelen en Vamos. "Wat zijn de kosten Maurice?" 'Nul euro. Kom vooral goed thuis.' Prachtige attitude. Daarna volg ik het stroomgebied van de Moezel.
Vrij snel bereikt mijn 'Bikkel Baby' de 5000 kilometer. Na een fotomomentje en een leuk gesprek met een oudere Française die op weg is naar Lyon gaat het verder. Langs heel veel rustgevend groen.
De Moezel. U denkt misschien 'van die zoete?' Yep. Maar, de Moezel mondt ook uit in de Rijn, bij Koblenz. Daar was ik in het begin van de reis. Dus, de Moezel stroomt hier af. Heerlijk is dat. Ik herhaal; HEERLIJK!
Ik heb al wat rivieren stroomopwaarts 'gevaren' met de wind vol in de snuit. Noem het de foute richting. Vandaag is het anders. De Bikkel glijdt met het windje in de rug in de volle genotterstand richting grens. De fietsende tegenliggers trekken andere gezichten. Zuinig, een beetje afzien. Wie zal het zeggen.
Op de oortjes vanavond 'Pay back time' van Slayer. Vrij vertaald 'Tijd om terug te betalen'. Nee hoor. Zo erg is het niet. Maar ik vond het wel erg lekker en passend om én windaf en stroomafwaarts te peddelen.
On my way to 'South of Heaven'.

Wat ziet je er stralend uit.
Geniet nog. 🚲🍀🥰