Met stip op één
17 april 2026 - Eplény, Hongarije
Fantastische bospaden, bikkelen door een kloof met tig 'rivercrossings', twee keer mezelf met de fiets over een boomstam geworsteld en heel veel gehobbel en gebobbel. De Bikkel is flink aan zijn kl*ten gezeten vandaag. Tinman ook trouwens.
Het was het tweede deel van de dag waarin de avontuurlijke paden zich aandiende. Van Rajka tot Györ was het vooral vlammen. Kilometersvreten met de wind in de rug. Vlak, uitgestrekt. En in de middagpauze met gebak en koffie. De fiets leg ik aan het infuus.
Vanaf Pannonhalma, gaat het op en neer. Bamm. Met als absoluut hoogtepunt de kloof tussen Viney en Zirc. Hoe ik aan die paden kom? Die vindt mijn OsmanAd app. Mischien net iets te veel off road vandaag voor een gewone fiets, maar wat een geweldige ervaring.
Bijna drie weken onderweg. Voor het eerst 's ochtends met de korte broek vertrokken. En de armen gloeien aan het eind van de dag. Ook morgen wordt het zonnig. Nu al zin in.
Deze etappe staat qua schoonheid met stip op één. Terwijl Cornelie vandaag veilig aan is gekomen in Maráza. Wordt het nog mooier? We gaan het meemaken.
Gaan we nog langere dagen maken. Ook dat is ongewis. De teller staat vandaag op 135 km. Ankerplaats voor de nacht is Eplény.

Ik geniet van jouw vlog en foto's geniet jij nog tijdens jouw avontuur en van de verjaardag van Cornelie 🥳💪