Fijne Hemelvaart
13 mei 2026 - Capranica, Italië
Aangekomen in Rome. Na een relatief kort maar pittig stukje stampen. Ik trap in één keer door en verbeter en passant het snelheidsrecord deze reis. Ik noteer 60.8 km/u als ik omlaag dender na één van de laatste stevige klimmen. Bamm jonge!
Nu moet ik mezelf corrigeren, want ik stop wel, eventjes, om een klein flesje champagne te scoren. Wat ook gebeuren mag, de aankomst zal ik vieren. Dat doe ik, op gepaste afstand, tussen een krioelende massa mensen. Wat een drukte. Een onbekende toerist maakt gevraagd een aantal foto's van mijn privéfeestje. Thanks bud. Het plein is nog anderhalf uur afgesloten vanwege een toespraak van Leo.
Wat te doen? Rome ga ik niet bezoeken dit keer. Ik frommel de fiets op Stazione San Pietro in de trein en boemel naar Capranica. Ik trek me twee dagen terug op een heuvel. Aan de voet ligt nog steeds de Todis (supermarkt) en pizzaria Fontanelle. Het is een soort van home coming. Welke dag is het vandaag. Verdomd, de 13e, het is niet waar......
In 2013 werd ik na aankomst getrakteerd op een fikse regenbui. Als ik op het station van Capranica-Sutri aankom lijkt alles hetzelfde. Het giet. Zeiknat kom ik aan bij de Agri Turismo. Mooi, God zegene de lone some distance biker.
Alle wegen leiden naar Rome. Als dat zo is, dan kun je vanuit Rome ook alle richtingen uit. Laat ik er dan maar een verrassende draai aan geven mensen. Vrijdagavond stap ik in Civitavecchia op de boot naar Barcelona. Vandaar zet de Bikkel dan koers richting Ospeldijk. "Je gaat toch zeker niet fietsend terug?" vraagt een vriend voor de zekerheid. Zeker wel. "I'm at Working Man", Marcel.
Dat doet het fietske trouwens met een vers schoongemaakte, gesmeerde en gespannen ketting, gecheckte spaken en een aantal nagetrokken bouten van de zadelpen. Want na de buien klaarde het op en bezocht ik de lokale 'Richard Vaes' voor de broodnodige verwenbeurt van de Bikkel.
Klaar voor de volgende etappe. Maar eerst even hélemaal tot rust komen. Fijne Hemelvaart.

Gefeliciteerd met de aankomst in Rome.
Succes met het vervolg van jou tocht naar huis.
Kunnen we die ook nog mee volgen?
Geniet nog met volle teugen en tot in Nederweert
Groetjes Lei & Annemiek(van Frens van sjeur)
Succes
Jan&Marian.
Vanuit Barcelona weer richting Ospeldijk...chapeau!!
En pft., ook de terugreis per Bikkel.
Blijkbaar laten je klapkuiten en raceknieën je nog niet in de steek.
Hasta man̈ana !
Succes met de terugreis en benieuwd naar je verhalen!