Fijne Hemelvaart

13 mei 2026 - Capranica, Italië

Aangekomen in Rome. Na een relatief kort maar pittig stukje stampen. Ik trap in één keer door en verbeter en passant het snelheidsrecord deze reis. Ik noteer 60.8 km/u als ik omlaag dender na één van de laatste stevige klimmen. Bamm jonge!

1000077738 1000077742

Nu moet ik mezelf corrigeren, want ik stop wel, eventjes, om een klein flesje champagne te scoren. Wat ook gebeuren mag, de aankomst zal ik vieren. Dat doe ik, op gepaste afstand, tussen een krioelende massa mensen. Wat een drukte. Een onbekende toerist maakt gevraagd een aantal foto's van mijn privéfeestje. Thanks bud. Het plein is nog anderhalf uur afgesloten vanwege een toespraak van Leo.

Wat te doen? Rome ga ik niet bezoeken dit keer. Ik frommel de fiets op Stazione San Pietro in de trein en boemel naar Capranica. Ik trek me twee dagen terug op een heuvel. Aan de voet ligt nog steeds de Todis (supermarkt) en pizzaria Fontanelle. Het is een soort van home coming. Welke dag is het vandaag. Verdomd, de 13e, het is niet waar......

1000077751

In 2013 werd ik na aankomst getrakteerd op een fikse regenbui. Als ik op het station van Capranica-Sutri aankom lijkt alles hetzelfde. Het giet. Zeiknat kom ik aan bij de Agri Turismo. Mooi, God zegene de lone some distance biker.

10000777831000077774

Alle wegen leiden naar Rome. Als dat zo is, dan kun je vanuit Rome ook alle richtingen uit. Laat ik er dan maar een verrassende draai aan geven mensen. Vrijdagavond stap ik in Civitavecchia op de boot naar Barcelona. Vandaar zet de Bikkel dan koers richting Ospeldijk. "Je gaat toch zeker niet fietsend terug?" vraagt een vriend voor de zekerheid. Zeker wel. "I'm at Working Man", Marcel.

10000777701000077768

Dat doet het fietske trouwens met een vers schoongemaakte, gesmeerde en gespannen ketting, gecheckte spaken en een aantal nagetrokken bouten van de zadelpen. Want na de buien klaarde het op en bezocht ik de lokale 'Richard Vaes' voor de broodnodige verwenbeurt van de Bikkel.

Klaar voor de volgende etappe. Maar eerst even hélemaal tot rust komen. Fijne Hemelvaart.

1. Maart Vestjens:
    13 mei 2026
    Ja Rome bereikt. Mooi. Felicitaties. Maar niet vanaf hier terug met de fiets naar Ospel. Oversteek naar Barcelona en dan per fiets terug naar het noorden waar het weer guur en koud en regenachtig is. Het wordt een hele pelgrimage uitgezet op een manier die nooit voor jou iemand fietste. Zo reizen is ook een confrontatie met jezelf, je idealen, je verlangens en hoe echt leven er voor jou uit dient te zien. Ga door! (ik zie regelmatig de Marcel uit de derde klas voor me, waarin toen al talenten zichtbaar werden die steeds verder uitgekristalliseerd worden.
  2. Marlies C:
    In Roeëme aangekome! Wauw! Dao kin ich allein mer hieël haard veur klappe👏👏👏
  3. Paul Janssen:
    14 mei 2026
    De afgelopen weken heb ik jouw fietstocht gevolgd. Indrukwekkend waren je verhalen. Nu heb je Rome bereikt, een prachtig einddoel. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie en nog heel veel mooie en veilige kilometers toegewenst, op weg naar Limburg!
  4. Annemiek:
    14 mei 2026
    Marcel het was weer fantastisch om jouw reis te volgen, ik heb enorm meegenoten.
    Gefeliciteerd met de aankomst in Rome.
    Succes met het vervolg van jou tocht naar huis.
    Kunnen we die ook nog mee volgen?
    Geniet nog met volle teugen en tot in Nederweert
    Groetjes Lei & Annemiek(van Frens van sjeur)
  5. Jan en Marian van Mierlo:
    14 mei 2026
    Van harte gefeliciteerd met wederom een prachtige prestatie Marcel. Op naar de volgende "De Thuishave". Is

Succes
    Jan&Marian.
  6. Sylvia Pubben - Smolenaars:
    14 mei 2026
    Met plezier je fietstochtjes kunnen volgen via je mooie en indrukwekkende verhalen. Rome heb je bereikt...en ja nummer 13 blijft toch speciaal...het komt steeds terug 🙏
    Vanuit Barcelona weer richting Ospeldijk...chapeau!!
  7. Wim:
    14 mei 2026
    Gefeliciteerd met je 1e doel wat je behaald hebt, mooi man. Ik ben benieuwd welke route je gaat rijden om van Barcelona uit in Ospel-dijk uit te komen, kijken of er stukken in zitten welke ik vorig jaar ook vanuit Barcelona gefietst heb. Succes met je 2e doel.
  8. TimS oet K-O:
    14 mei 2026
    Werkelijk uniek deze reisplanning. Alleen Bikkels op een bikkel kunnen dat. Maar geniet nu op de heuvel waar de mooie en zeer bijzondere herinneringen liggen.
  9. Huibert Roost:
    14 mei 2026
    Veel plezier met jouw terugreis. Heel benieuwd naar je route aangezien ik net van Strateris naar Barcelona heb gefietst. Ik ben inmiddels al weer een week op mijn eindbestemming, terugreis doe ik met het vliegtuig.
  10. Marcel Tinnemans:
    14 mei 2026
    Hoi Huibert, dank je wel en een goede reis naar huis. Het plan is om via de Benjaminse route terug te fietsen. Die zou volgens de info die ik heb gevonden, goed te doen moeten zijn. Welke route heb jij genomen en heb je tips?
  11. Huibert Roost:
    14 mei 2026
    Hallo Marcel. Ik heb Benjaminse route ook compleet gevolgd vanuit Nederweert tot Barcelona. Deze route is inderdaad prima te doen. Mooie afwisselende route met hoofdzakelijk fietspaden en rustige binnenwegen. Af en toe drukke wegen maar over het algemeen dan alleen maar korte stukken. Voor mij de laatste etappe en voor jou de eerste van Barcelona tot Cassa de la Selva is de minst leuke. Eerste 50-70 kilometer laveren tussen toeristen over promenades en boulevards , verhard en onverhard, daarna tot aan Casse de la Selva een hele mooie kustweg die door de week wel erg druk schijnt te zijn maar ik had deze op zondag en was prima te doen. Daarna gewoon genieten van de route en afwisselende landschappen. Hier en daar is het wat dun gezaaid met winkels/ barretjes en slaapplaatsen ( ik had geen tent bij me ) dus van te voren ff goed kijken. Ik deed gemiddeld 140 km per dag en had daar over het algemeen weinig last van, genoeg bij me om me een dag te redden. Wil je wat specifieks weten dan hoor ik het graag.
  12. Folkert:
    14 mei 2026
    Beide Bikkels gefeliciteerd met het bereiken van je doel, knappe prestatie.
    En pft., ook de terugreis per Bikkel.
    Blijkbaar laten je klapkuiten en raceknieën je nog niet in de steek.
  13. Ricky:
    👍👍👍
  14. Rob:
    14 mei 2026
    En zo doen we dat: gewoon weer door! 👍🏻 Veel avontuur en fietsplezier gewenst op de tweede etappe.
  15. Anita:
    15 mei 2026
    Wat een top prestatie Marcel, ik heb genoten van je reis! Gelukkig kunnen we nog even doorgaan, jij genieten van het 2e deel van je reis en ik van je verhalen!
  16. Carla Stals:
    15 mei 2026
    Gefeliciteerd Marcel met het behalen van dit doel. Ik kijk weer uit naar je verhalen over je terugreis.
  17. Vic Kings:
    15 mei 2026
    Tous les chemins mènent à Rome et a VK ;-)
    Hasta man̈ana !
  18. Vic Kings:
    16 mei 2026
  19. Hana Smajlovic:
    16 mei 2026
    Goed bezig Marcel en gefeliciteerd! Heel veel
    Succes met de terugreis en benieuwd naar je verhalen!