Zeker geen regenfan

18 mei 2026 - Calella, Spanje

Een beenbreuk, een bijna hersenschudding en een hartinfarct. Het gebeurt allemaal binnen familie- en vriendenkring op het moment dat ik van Civitavecchia naar Barcelona vaar. Gelukkig is er goede zorg voorhanden voor de patiënten. Ik wens allen een spoedig herstel. De oversteek verliep overigens rustig. De schuit schommelt weliswaar 's nachts. Een extra reden om stabiel te blijven Tinman.

Barcelona is een drukke en (peper)dure stad wat betreft overnachten. Dankzij de hulp van een Nederweertenaar, gevestigd in de stad, snurk ik nog enigszins betaalbaar in het bovenste nest van een stapelbed, in een kamer van zes. "Am I to old for this?" Het moet maar.

1000078523

Om 22.30 uur verlaat ik de boot en de haven. In het centrum is het erg druk. Veel fietsverkeer ook. Er is nog een hardloopevent gaande. Vlak bij de finish steek ik als een haas het parcours over. Aan het tempo te zien zijn het de laatste binnenkomers. Iets voor middernacht kom ik aan bij het hostel. De fiets kan ik gelukkig backstage parkeren. Dat is mooi. Een biertje en 'my bunk bed' opzoeken.

1000079213

Zondagmorgen trap ik rond 9.30 uur af voor een relaxte fietsdag. Toch nog goed geslapen. Het gaat eerst door een nog rustige stad. Ik maak een uitstapje richting de berg  Montjuic. Pittige klim. Ik passeer het Olympisch stadion, vernoemd naar Lluís Companys, president van de Generalitat de Catalunya, die werd geëxecuteerd door het Franco regime. FC Barcelona gebruikte het stadion de afgelopen seizoenen vanwege de renovatie van Camp Nou. Het uitzicht is prachtig. Ik peddel ook richting Sagrada Familia. Als de mensenmassa toeneemt draai ik Bikkel 180 graden. Vamos, op naar het noorden.

1000079218

Zoals Huibert uit Nederweert al aankondigde (zie de reacties) bestaat het eerste stuk uit slingeren en slalommen. Langs heel veel dagjesmensen, hardlopers en ander flanerend voetvolk. Wat hij niet vermeldde, de naaktstranden. Ik passeer er twee. Grappig, al die zondagse borsten, billen en pielemuizen.

1000079221

in El Masnou parkeer ik de Bikkel op het strand in het zand. Tijd voor een salade en een koele Estralla. Mijn meisje zou hier absoluut gedijen. Ze heeft vier jaar in Spanje gewoond en gewerkt. Dan gaat het land in je bloed zitten. Uiteraard, ze houdt van mij (en ik van haar), maar zeker ook van Spanje, Spanjaarden en de Spaanse taal. Wat een genot om hier te kunnen zitten.

1000079235

Na deze zéér aangename onderbreking trap ik door tot Calella. 88 kilometers op de teller. Ik vind er een zalige kamer. Zonder andere snurkers, zonder stapelbed.

1000079236

In Nederland regent het. Vandaag, maandag, is hier ook 70% kans op nattigheid. De dagen daarna schiet de temperatuur omhoog, richting 26 graden en blijft het droog.

1000079230

Dat doet met besluiten om een dagje langer van Calella te genieten. Ik heb de tijd, ben geen mooi weer rijder maar zeker geen regenfan.

1. ALDJE:
    18 mei 2026
    Mooi!!🍀🥰
  2. Cornelie:
    18 mei 2026
    España me gusta mucho, mi corazon, playa, que te vayas bien mi guapo con tu Bikkel😎😘
  3. Ans:
    19 mei 2026
    Weer mooie plaatjes Het weer gaat hier gelukkig ook beter worden 🌞Dan kunnen we ook weer eens wat km maken 🚲🚲 En terrasjes pakken 🥂🌞Succes weer met de volgende km